Päivämäärät

3.8.2024 klo 13:00 - 14:00

Sijainti

Kuopion korttelimuseo, Kirkkokatu 22,, 70100

Taiteilijatapaamiset Punainen lanka – elämän merkityksellisyyttä etsimässä -näyttelyssä

Kuva- ja yhteisötaiteilija Ulla Remes ja valokuvataiteilija Helena Karhu kertovat näyttelystä ja työskentelystään. Sisältyvät pääsymaksuun.

La 25.5. klo 13-14 Ulla Remes
To 6.6. klo 13-14 Ulla Remes ja Helena Karhu
Ti 18.6. klo 13-14 Helena Karhu
La 3.8. klo 13-14 Ulla Remes

Punainen lanka ohjaa etsimään elämän merkityksellisyyttä valokuvataiteen keinoin. Näyttely avaa näkymiä syviin teemoihin: itsetuntemukseen, kumppanuuteen, toiveikkuuteen. Mukana on kuopiolaisten ihmisten elämäntarinoiden kautta myös vaikeat tunteet ja aiheet: kipu, viha, työuupumus, perheen ja työn yhdistämisen vaikeus, johtajuuden ja yrittäjyyden kysymykset, vammaisuus ja erityislapsen vanhemmuus.

Näyttelyn taidokkaat valokuvateokset ovat syntyneet yhteisötaiteellisen työskentelyn kautta. Yhteisötaiteilija Ulla Remes on ohjannut kuvattavia ja valokuvataiteilija Helena Karhu on tallentanut työskentelyn lopputuloksen.

Näyttelyä varten on työskennelty tunteitaan ja tilanteitaan poikkeuksellisen rohkeasti avanneiden ihmisten kanssa, mikä näkyy näyttelyn erityisyydessä. Valokuvateoksiin on tallentunut ainutkertaisella tavalla erilaisia tunnekokemuksia. Valokuvien ohella näyttelyssä on pieniä tarinoita, joihin on avattu kuvaustilanteita ja kiteytetty olennaisia oivalluksia näyttelyvieraiden keskustelun ja pohdintojen pohjaksi.

Ulla Remes on kuvataiteilija ja yhteisötaiteilija, jolla on 25 vuoden ammattilaisura takana Suomessa ja maailmalla. Remeksen teemat ovat usein ihmisyyteen liittyviä ja mukana on monesti yhteiskunnallinen viesti. Helena Karhu on valokuvataiteilija, joka on saanut lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä näyttelyhyväksyntöjä ja kunniamainintoja. Hänellä on Pohjoismainen Valokuvauksen Suurmestari-pronssi ja Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n Mestarikuvaaja -arvonimet.

Päivämäärät

3.8.2024 klo 13:00 - 14:00

Sijainti

Kuopion korttelimuseo, Kirkkokatu 22,, 70100