Saavutettavuusseloste

Kuopion Seinä on teknisiltä osin osa kuopio.fi -verkkosivutoteutusta, jonka saavutettavuudesta on tuotettu Saavutettavuusseloste.

Tutustu Kuopio.fi -sivustokokonaisuuden saavutettavuusselosteeseen!
Kuopio.fi saavutettavuusseloste Tämä linkki aukeaa uuteen välilehteen

Kuopion Seinä -sivuston sisältöjen saavutettavuusarviointi on toteutettu Kuopion kaupungin kansalaistoiminnan palveluiden asiantuntija-arviointina.

Kuopion kaupunki pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamislain (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 – Säädökset alkuperäisinä – FINLEX ®) sekä EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Sisältö, joka ei ole saavutettavaa

Hakutoiminto

  • Haun sivulla valinta pomppaa takaisin hakukenttään, mikäli painetaan hakupainiketta tai suodatetaan hakutuloksia esivalintojen avulla. (WCAG 3.2.2)

Kuvat

  • Kuvien tekstivastineet ovat joissan kuvissa epäselviä. Sivustolla on kuvakkeita ja kuvia, joilla ei ole tekstivastineita lainkaan. (WCAG 1.1.1)
  • Sivuilla on tekstiä sisältäviä kuvia, joiden alt-teksti on puutteellinen, eikä välitä kaikkea kuvan sisältämää tietoa. (WCAG 1.1.1, 1.4.5)

Linkit

  • Sivustolla voi olla eri aikoina joitain sellaisia linkkejä, jotka vievät pois Kuopion Seinä -sivustolta ja joilla ei ole ko. merkintää. Tämä johtuu siitä, että palveluun lisäävät sisältöjä myös muut kuin julkiset toimijat. (WCAG 2.4.4)

Videot

  • Sivusto voi eri aikoina sisältää muiden kuin julkisen toimijan tuottamia ja julkaisemia videoita. Näitä videoita ei ole välttämättä tekstitetty lainkaan.

Haluatko antaa palautetta saavutettavuudesta?

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle kaupungin kansalaistoiminnan palveluiden Kuopion seinää hallinnovalle tiimille (seina@kuopio.fi) tai teknisten asioiden osalta kaupungin markkinoinnin ja viestinnän yksikköön (verkkotoimitus@kuopio.fi). Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000