Päivämäärät

10.8.2024 klo 17:30 - 21:00

Sijainti

JHL:n Neulamajat, Neulaniementie 456, Kuopio, c/o Päivi Nuutinen (sihteeri) Pohjolankatu 2 B 17, 70300

Neulaniemen Kyläjuhlat LA 10.8.2024 klo 17:30 JHL:n Neulamajalle

Tule Neulaniemeen kokemaan Runoja ja lauluja järvimaisemassa – esitys (Solja Krapu-Kallio ja Juuso Happonen) sekä autenttinen mökkiläisten Kyläjuhla!

Neulaniemen seudun mökkiläiset ry on viettänyt Neulaniemen Kyläjuhlia vuodesta 1998! Nyt juhlat ovat ensimmäistä kertaa osa Meidän Kuopio Festivaalia ja osallistuminen on mahdollista myös yhdistyksen jäsenkunnan ulkopuolelta. Meidän Kuopio tuen avulla olemme saateet tilaisuuteen kaksi kuopiolaista elävää taiteilijaa: kirjailija ja lavarunoilija Solja Krapu-Kallion ja lauluntekijä-trubaduuri Juuso Happosen yhteisesityksen. 

Tilaisuuteen voidaan ottaa korkeintaan noin 60 ilmoittautunutta. Ruokailun järjestämiseksi on ilmoittauduttava ennakkoon (tiedot alempana).

Neulaniemessa on virkeä mökkikylä kaapunnin kaenalossa, jonna työväestön perheet rakensivat sotien jälkeen vähistä tarpeista mökkejä, joita on sittemmin ehostettu. Mökkiläisten yhteisö on ainutlaatuinen erilaisten ihmisten kohtaamispaikka ja yhdistys on ylläpitänyt Kyläjuhlaperinnettä perustamisesta lähtien. Lähitulevaisuudessa alueen vanhimmat mökit tullaan valitettavasti purkamaan pois kaupungin kaavoitettua aluetta asuntotoiminnalle, mutta vielä on mahdollista kokea autenttinen mökkikyläjuhla.

Kyläjuhlat ovat perheystävällinen tapahtuma LA 10.8.2024 klo 17:30 JHL:n Neulamajoilla Neulaniementien kärjessä. Neulamajat ovat JHL:n hallinnoima seitsemän pienen ja yhden ison mökin juhlapaikka Pohjois-Kallaveden rannalla, Neulaniementien päässä (Neulaniementie 456), noin 6 km keskustasta. Perille pääset omalla autolla, taksilla, pyörällä tai kimppakyydeillä ja omatoimisesti veneillen. Tapahtuman järjestäjät eivät järjestä kyytejä.

Kyläjuhlien aikataulu ja sisältö on suurinpiirtein seuraavanlainen:

AIKATAULU:

klo 17:30 Neulaniemen Kyläjuhla: 

* Runoja ja lauluja järvimaisemassa – esitys

https://www.soljakrapu.se/

https://juusohapponen.com/ 

* lisäksi: yhteislaulua, kivoja leikkimielisiä kesäkisoja, lohikeitto ja lettukahvit, arpajaiset, kisailujen palkintojenjaot ja mukavaa yhdessäoloa sekä seassa tarinoita alueen mielenkiintoisesta historiasta.

klo 20 siivous talkoilla

RUOKATARJOILU:

Ruokatarjoiluna on lohikeitto, voileipiä, kahvia ja Lettumestari Veskun räiskäleitä. HUOM! Ilmoittaudu ruokailun järjestämiseksi Päivi Nuutiselle TO 8.8.2024 klo 20 menn. TEKSTIVIESTILLÄ 0406693849.

Ruokailun hinta: aikuiset 10 €, lapset alle 10-v 5 €.

Tule mukkaan, ota nuapuri ja jälkikasvu kaveriksi.

VARAA MUKAAN TASARAHA MIELELLÄÄN KÄTEISELLÄ.

Ja muista ennakkoilmoittautuminen. Kiitos

(kuva: Tuomo Joki kiitos!)

Päivämäärät

10.8.2024 klo 17:30 - 21:00

Sijainti

JHL:n Neulamajat, Neulaniementie 456, Kuopio, c/o Päivi Nuutinen (sihteeri) Pohjolankatu 2 B 17, 70300